Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 041 281 352
  • Kreatik.si

Naša stran vsebuje tudi možnost potrditve da soglašate z uporabo piškotkov na tej spletni strani. Če želite optimalen prikaz vseh finkcij na naši spletni strani vam priporočamo, da piškotke sprejmete. V kolikor se odločite da piškotkov ne boste sprejeli spletna stran oz. vsaj njen del ne bo deloval optimalno.

KAJ SO PIŠKOTKI ?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu. Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek.

Ko se uporabnik ob vsakem naslednjem obisku vrne na stran, jo brskalnik "pokaže" strežniku ter tako ohrani nastavitve, ki jih je uporabnik že uporabil ter tako omogoči uporabniku enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja večina vodilnih oz. kar večina dobrih spletnih strani.

Ponudnik internetne strani hrani in uporablja podatke kot statistiko obiskov ter navad in želja uporabnikov. Tako ugotovi, katere vsebine so bolj in katere manj zanimive za uporabnike ter na podlagi teh podatkov načrtuje svoj razvoj. Seveda pa se na strežniku neomejeno hranijo podatki o registriranih uporabniških imenih ter nastavitve, ki so bile ob registraciji izvedene, vendar ne v povezavi z imenom in priimkom uporabnika, ampak preko ID številke.

Uporaba piškotkov torej na nek način posega tudi v vašo zasebnost, zato je priporočljivo izklopiti ali vsaj redno brisati piškotke.
Spletni strežniki si o svojih obiskovalcih delajo zapiske o tem, kdaj ste bili nazadnje na njihovi strani, kaj ste gledali, itd. Vsi ti podatki se zapisujejo na vaš računalnik v poseben del profilnih nastavitev. Ob naslednjem prihodu na takšno stran s piškotki vas stran prepozna in vam na svojevrsten način prikaže kakšne podrobnosti.

Kadar ob nakupu izdelka preko interneta izpolnimo obrazec, piškotek shrani vse vpisane podatke (ime, priimek, e-naslov, telefon, interesi, itd.) ter jih deli z drugimi strežniki. številni ponudniki izdelkov ter spamerji uporabljajo tovrstne informacije ter tako zlorabljajo funkcijo piškotkov in nadlegujejo uporabnike interneta. 

Vir: www.safe.si


KATERE PIŠKOTKE VSEBUJE TO SPLETNO MESTO ?

Na tej povezavi vpišite naslov spletne strani (kreatik.si) in si oglejte seznam vseh naših piškotkov.

 

NAVODILA ZA IZKLOP PIŠKOTKOV NA VODILNI SPLETNIH BRSKALNIKIH

 

VEČ O GOOGLE ANALYTICS PIŠKOTKIH NAJDETE NA TEJ POVEZAVI:

 

ČE ŽELITE BLOKIRATI GOOGLE ANALYTICS SE POVEŽITE NA TOLE STRAN:

 

 © 2011-2018 Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si